HomeOut of the matchΑφίχθησαν στην Κύπρο τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού (Βίντεο & Φώτος)

Αφίχθησαν στην Κύπρο τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού (Βίντεο & Φώτος)

Κατέφθασαν στη Λευκωσία υπό άκρα μυστικότητα και με συντονισμένες ενέργειες τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τα οποία παρέλαβαν οι Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Το σημείο φύλαξης παραμένει μυστικό, την ώρα που αύριο Κυριακή αρχίζουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Η έναρξη του μαζικού εμβολιαστικού προγράμματος σε πανευρωπαϊκή βάση έχει οριστεί για αύριο Κυριακή, με την Κύπρο να μην αποτελεί εξαίρεση.

Αύριο λοιπόν τα εμβόλια θα φορτωθούν σε μικρούς καταψύκτες, επενδεδυμένους με GPS και ειδικούς ανιχνευτές θερμοκρασίας και θα μεταφερθούν στα σημεία εμβολιασμού.

emvolia kypros 8

Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν είναι ένας ηλικιωμένος που διαμένει στο Μέλαθρον Ευγηρίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Έγκωμη, ένα γιατρό και ένα νοσηλευτή στο νοσοκομείο Αναφοράς.

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αναμένεται στην Κύπρο να έχουν φθάσει τμηματικά 50 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου, που αρκούν για τον εμβολιασμό 25 χιλιάδων περίπου πολιτών.

Σε ανάρτηση στο twitter η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου κάνει λόγο για στιγμή συναισθηματικής φόρτισης καθώς μήνες μετά από σκληρή δουλειά η πρώτη παρτίδα είναι εδώ. Αναφέρει ότι χιλιάδες δόσεις παραλαμβάνονται σήμερα από τα κράτη μέλη της ΕΕ και αυτό είναι πράξη αλληλεγγύης και έμπρακτη ενότητα.


Οι αθλητικές ειδήσεις και όλη η αθλητική επικαιρότητα στο match.cy.

Ακολουθήστε μας στο Google News.


 

Κύρια Θέματα

Δείτε Επίσης